Omul-Păianjen, câştigător la premiile Oscar!

spiderverse_1015_dh_v2_oscar

Îndrăgitul super-erou i-a cucerit pe membrii Academiei! 

Încet încet, super-eroii iau cu asalt lumea, iar dovada este chiar Omul-Păianjen, care s-a numărat printre câştigătorii celei de-a 91-a ediţii a premiilor Oscar. „Omul-Păianjen: În lumea păianjenului” a obținut râvnita statuetă de aur la categoria Cel mai bun film de animaţie (lungmetraj).

Filmul îl are în centru pe Miles Morales, un adolescent afro-latino-american pasionat de graffiti, care încearcă să-şi găsească locul în şcoala privată din Manhattan în care l-au înscris părinţii lui. Viaţa lui se complică şi mai mult după ce tânărul este muşcat de un păianjen radioactiv. În urma incidentului, Miles descoperă că are abilităţi supranaturale şi devine unul dintre cei mulţi super-eroi ce poartă masca Omului-Păianjen şi care sunt veniţi din universuri alternative. Oricât de diferiţi ar fi însă, ei trebuie să-şi unească forţele pentru a salva oraşul New York de maleficul Kingpin.

                                                                                                          (Credit: Andrew H. Walker/BEI/Shutterstock)

Celelalte filme nominalizate la categoria Cel mai bun lungmetraj de animație au fost: „Ralph rupe netu’”, „Incredibilii 2”, „Mirai” şi „Insula câinilor”. „Omul-Păianjen: In lumea păianjenului” s-a evidenţiat însă prin scenariul îndrăzneţ, atenţia la detalii, ritmul alert şi stilul său unic, care a combinat animaţia computerizată realizată de Sony Pictures Imageworks cu tehnicile tradiţionale de desenare a benzilor desenate.

Victoria lui Spidey este cu atât mai impresionantă cu cât se întâmplă destul de rar ca un film de animaţie care nu este realizat de Disney/ Pixar să câştige la această categorie. Aceasta este al doilea film Sony Pictures Animation nominalizat la premiile Oscar, după „Cu toții la surf!” (2007).

Realizatorii filmului au fost Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman, Phil Lord și Christopher Miller (în poză), care s-au bucurat de fiecare clipă petrecută la decernarea premiilor Academiei, unde le-au fost încununate viziunea și munca. Lord și Miller și-au lăsat deja amprenta asupra industriei cinematografice cu filme precum „Stă să plouă cu chiftele”, „Marea aventură Lego”, „21 Jump Street” și urmarea acestuia.  

E posibil să vă placă şi