Imaginează-ţi asta

Festivalul Mediului Înconjurător “Imaginează-ți asta!” este susținut de:

Greenpeace. Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă (1971), prezentă în peste 50 de ţări din întreaga lume, care acţionează pentru a schimba atitudini şi comportamente, pentru a proteja şi conserva mediul înconjurător şi pentru a promova pacea. Din anul 2007, Greenpeace este prezentă şi în România, unde în prezent derulează următoarele 2 campanii: 

  • Schimbări climatice și energie - care urmărește limitarea efectelor dezastruoase asupra mediului și sănătății populației cauzate de exploatarea carbunelui, tranziția justă spre un sistem energetic curat și promovarea producției de energie verde.
  • Protecția pădurilor - prin care se fac eforturi pentru a limita defrișările abuzive și pentru a identifica si proteja pădurile virgine si cvasi virgine României.

Pentru a-şi păstra independenţa, Greenpeace nu acceptă donaţii de la guverne sau companii, ci se bazează doar pe contribuţii de la persoane fizice sau fundații. Mai multe detalii la http://www.greenpeace.org/romania/ro/


 

WWF (World Wide Fund for Nature). Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. În România, WWF este prezentă de peste 10 ani, iar prioritățile de conservare sunt: apele, pădurile și speciile sălbatice precum ursul brun, sturionul și zimbrul. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.


Daniel Mitulescu. Producător de film și manager cultural. Cineast român, semnând producția filmelor „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, „Eu când vreau să fluier, fluier” sau „Loverboy”. A înființat Metropolis Film, casă de distribuţie si de productie de film independent și este directorul Caravanei Metropolis, cinema în aer liber, al Balkanik! -Bucharest World Music Festival sau al KINOdiseea, festivalul internațional de film pentru publicul tanar. Mai multe detalii la www.metropolisfilm.ro.


 

Ramona Cordoş si Codin Sebastian Pop - Creative Monkeyz. Ramona Cordoş si Codin Sebastian Pop sunt fondatorii proiectului de educație și entertainment Creative Monkeyz și realizatori ai celui mai de succes serial de animație românesc, RObotzi. Mai multe detalii la www.creativemonkeyz.com.


TVmania. Cel mai vândut ghid TV din România. Amuzant și inteligent, dedicat oamenilor tineri și activi. TVmania a fost lansat de grupul Ringier în octombrie 1998. Mai multe detalii la www.tvmania.ro.


Cristi Mărculescu. Selecționer TIFF, Dracula IFF și Buzz CEE. Ocazional membru în Jurii (AnimEst, Dakino, Pelicam). Ocazional guest speaker la convenții SF. Pasionat de posibilitățile actuale ale domeniului vizual și încrezător în talentele tinerei generații de cineaști români. Mai multe detalii la www.marculescu.ro.

Daţi-ne follow pe Facebook