Motivul pentru care Sherlock este nemuritor!

axn-sherlockimmortal-open

De asta tot revine în centrul atenţiei!

Cel mai mare mister prezentat vreodată într-o poveste cu Sherlock Holmes este cel al însuşi detectivului şi a aparentei lui nemuriri. Personajul nu a dispărut niciodată din cultura pop şi s-a mutat cu usurinţă dintr-un mediu în altul, de la romane la nuvele, programe radio, piese de teatru, filme şi seriale. Ce îl face însă pe Sherlock Holmes atât de special? Până la urmă, nu este primul detectiv fictiv (C. Auguste Dupin al lui Edgar Allan Poe se consideră că deţine această onoare), şi, deşi poveştile lui Sir Arthur Conan Doyle erau populare, întotdeauna au existat şi alte cărţi care s-au bucurat de şi mai multă faimă.  

                        (Warner Bros./ BBC Worldwide/ AXN)

Deşi poveştile lui Conan Doyle sunt în continuare populare, numeroasele lui adaptări care le-au reinventat pe Holmes şi Watson pentru noi generaţii, atrăgând atenţia unor noi fani şi păstrându-i pe cei vechi.

Adaptările lui Sherlock Holmes l-au avut în mod constant în centru pe Sherlock Holmes. Oricât de mult ne-ar plăcea de Watson, Lestrade şi Irene Adler, Sherlock Holmes rămâne personajul principal. Numele lui e de obicei în titlu – fie că e vorba de “Sherlock Holmes”  sau “ Sherlock”  sau “Mr. Holmes”  - iar faţa lui e pe afiş. 

                                       (Getty Images)

Acesta este motivul pentru care “Sherlock Holmes şi Dr. Watson” a ajuns la al cincilea sezon, serialul BBC “Sherlock” la al patrulea şi Guy Ritchie e încă interesat să facă mai mult filme cu Sherlock. Acest personaj oferă numeroase posibilităţi, însă toate variaţiile au un punct comun: sunt nici mai mult, nici mai puţin decât incredibile.  

(Credit pentru poză principală: BBC)