Ştiati aceste semne care arată că sunteţi minţit?

axn-signs-of-lying-1600x900

Dacă le învăţaţi, nu veţi mai fi păcăliţi niciodată!

V-aţi întrebat vreodată cum detectivii – precum Andrea Cornell din “Secrete si minciuni” – îşi pot da seama din prima cine sunt mincionoşii? Mai jos puteţi afla care sunt semnele care vă ajută să detectaţi un mincinos. Dacă sunteţi atenţi la ele, nu veţi mai fi păcăliţi niciodată…sau veţi putea minţi fără consecinţe!

1.   Un mincinos îşi schimbă repede poziţia capului

Dacă vedeţi că cineva face mişcări rapide cu capul când puneţi o întrebare directă, e posibil să vă mintă. Asta se întâmplă de obicei chiar înainte de răspuns.  

 
(Europress/Getty images)
 

2.   Mincinoşii stau nemişcaţi şi nu clipesc

E ştiut că oamenii se foiesc când sunt agitaţi, însă ar trebui să fiţi atenţi şi la oamenii care nu se mişcă deloc. Ăsta este un semn că se luptă cu propriul corp şi nu vor să se dea de gol că mint. Când cineva minte, de obicei evită contactul vizual, însă e posibil şi să meargă în direcţia opusă şi să menţină contactul vizual în încercarea de a te controla si manipula.

3.   Mincinoşii au tendinţa să arate foarte mult cu degetul

Când un mincinos devine ostil sau defensiv, e posibil să arate foarte mult cu degetul.

 
  
(Europress/Getty images)

4.    Semne verbale ale minciunii

Acestea pot fi diferite, însă întotdeauna e indicat să fiţi cu ochii la reacţiile extreme: unii mincinoşi vorbesc mult, dau prea multe informaţii, însă cu alţii e foarte dificil să vorbeşti. Unii repeat cuvinte sau fraze, pentru că încearcă, în mintea lor, să-şi valideze minciuna. E posibil şi să aibă nevoie de timp ca să îşi adune gândurile.

5.   Mincinoşii îşi acoperă instinctiv părţile vulnerabile ale corpului

Prin acestea se numără gâtul, pieptul, capul sau abdomenul. Acest semn poate fi văzut foarte des în sălile de tribunal. 

 
 
(Europress/Getty images)