Mituri de care avocaţii se lovesc zilnic

lawyerstb

Deşi luptă pentru dreptate, nu au cea mai bună reputaţie!

Annalise Keating, Ally McBeal, Alan Shore – aceştia sunt doar câţiva dintre avocaţii de pe micul ecran care ne arată cum e viaţa celor care luptă pentru justiţie. Dar cum probabil aţi observat deja în viaţa de zi cu zi, meseria de avocat este una dintre cele mai controversate meserii posibile. De ce? Pentru că este plină de prejudecăţi. Mai jos găsiţi câteva dintre miturile cu care avocaţii se confruntă zi de zi.

1.   Avocaţii sunut fiinţe cinice – Sigur că au gândirea critică bine dezvoltată, însă asta nu transformă automat o persoană într-un cinic.

2.  Avocaţii sunt fiinţe reci, lipsite de sentimente – Gândirea lor obiectivă şi abilitatea de a vedea o poveste din mai multe perspective pentru a construi un caz este interpretată gresit ca fiind dovada lipsei laturii lor umane.

3.  Avocaţii îşi fac meseria doar pentru bani – În filme şi seriale, sunt deseori prezentaţi ca fiind nişte oameni lacomi, însă imaginaţi-vă doar la cât stres se supun doar pentru a ajuta pe cineva – nicio persoană interesată numai de bani nu ar face aşa ceva!

4.   Avocaţilor le place luxul – Asta merge mână-n mână cu mitul de mai sus şi subliniază toate avantajele de care se bucură un avocat datorită averii, când de fapt adevărul este că lucrează într-un domeniu competitiv, aşa că nu mulţi ajung în poziţia de a se bucura de lux.

5.   Avocaţilor le place să manipuleze – Fie că este vorba de oameni sau situaţii, avocaţilor le place să răstoarne lucrurile în favoarea cazului lor. Ei de fapt trebuie să găsească o bază bună pentru a prezenta cazul în favoarea clientului lor – unii numesc asta manipulare, alţii profesionalism. 

(Credit pentru toate pozele: ABC)