Vineri 13 nu e singura zi ghinionistă din an!

unluckynrtb

Ce alte zile au încărcătură negativă? Aflaţi acum!

Azi e vineri 13, zi considerată de cei superstiţioşi a fi ghinionistă. Unii au dus conotaţia negativă a numărului 13 atât de departe încât îl omit pur si simplu, fiind sarit la numerotarea camerelor de hotel sau a etajelor. Însă această dată nu este singura asociată cu o semnificaţie negativă. Acestea diferă de la ţară la ţară, aşa că ne-am gândit să trecem în revistă câteva astfel de exemple!

Marţi 13 este o fi ghinionistă în Grecia şi ţările vorbitoare de spaniolă, unde există chiar o zicală ce avertizează în privinţa pericolelor adus ede această zi:”nu te căsători, nu merge cu barca şi nu ieşi din casă marţea”.

În chineză, cifra patru se pronunţă asemănător cu cuvântul “moarte”, motiv pentru care 4 este considerat număr ghinionist.

În Italia, data de vineri 17 este considerată ghinionistă. Motivul? În cifre romane, 17 este XVII, însă dacă se rearanjează, se obţine ‘VIXI’, cuvânt latin care tradus înseamnă ‘viaţa mea s-a terminat’.

                                            (Getty Images)

Numărul 9 este cel privit cu frică de către japonezi, deoarece se pronunţă similar cu cucântul japonez pentru ‘tortură’. Ca urmare, unele spitale şi companii aeriene nu folosesc acest număr în numerotare, pentru a nu atrage ghinionul.

În India, numărul 26 este considerat ghinionist, asta după ce de-a lungul anilor, mai multe evenimente tragice au avut loc pe data de 26, de la atacuri teroriste la tsunami şi un cutremur. În plus, 2+6 fac 8, număr despre care se spune că atrage distrugerea. 

(Credit poza principala: freeimages.com)