Frumoasa şi bestia: poveste originală vs. serial

axn-beauty-and-the-beast-comparison-1600x900

Care e diferenţa?

“Frumoasa şi bestia” este unul dintre cele mai cunoscute basme din lume. Versiunea Disney este probabil cea mai cunoscută, însă povestea are numeroase alte variante. Astăzi vom încerca să facem imposibilul, şi anume să comparăm verisunea originală scrisă de Madame de Villeneuveîn 1740 şi serialul al cărui nou sezon, numărul patru, va avea premiera la AXN pe 5 decembrie la 15:10!

Să începem cu personajele principale. În basm, avem o fată foarte frumoasă căreia toată lumea îi spune Belle şi o Bestie care se îndrăgosteşte imediat de ea după ce aceasta intră în castelul lui pentru a-şi salva tatăl. Personajele nu au nume, spre deosebire de eroii din serial, care se numesc Catherine şi Vincent, care a avut nevoie de ceva timp să se îndrăgostească de Cat


Bestia vs. Vincent

În basm, Bestia este o creatură tristă şi urâtă, in timp ce în serial lucrurile stau cu totul altfel. Majoritatea timpului, Vincent arată ca un model sexy cu cicatrici masculine, iar când este nervos iese la suprafaţă o latură sălbatică de-a sa. Bestia din basm nu ar avea nicio şansă în faţa lui, deşi este de fapt un prinţ care are un castel magic şi o avere mare. Aici e probabil o chestiune de preferinţe.

Belle vs. Catherine

Belle este o fată cu sufletul bun, însă nu e foarte isteaţă. A trăit în castel cu Bestia şi a fost bântuită de vise cu un print atrăgător care îi tot spune că înfăţişarea nu contează. Chiar şi aşa, Belle nu a făcut niciodată legătura dintre prinţ şi Bestie, crezând că prinţul este de fapt prizonierul Bestiei. Spre deosebire de ea, Cat este isteaţă, lucrând pentru departamentul de poliţie. În plus, nu a avut nevoie decât de episodul pilot ca să afle că bestia care a salvat-o în trecut este de fapt Vincent

Cine e răufăcătorul?

Fiecare mare dragoste are nevoie de un obstacol care să o facă mai puternică. În basm este vorba de zâna cea rea, care nu a suportat faptul că a fost respinsă de print, asa că l-a transformat într-o creatură înfricoşătoare. În serial, organizaţia Muirfield l-a transformat pe Vincent într-un supersoldat prin internediul experimentelor genetice, prin urmare nici iubirea nu e destul de puternică pentru a pune capăt acestui blestem.

Şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi…

În basme, nunta rezolvă totul şi înseamnă automat fericire până la adânci bătrâneţi. Din păcate, în epoca modernă aceste soluţii nu funcţionează chiar atât de bine. În cazul lui Cat şi Vincent, sperăm că îşi vor găsi calea unul către celălalt şi vor reuşi să fie fericiţi.

(Credit poze: The CW)