Cele mai mari recompense plătite vreodată

axn-biggest-ransoms-1ndex

Acei oameni valorează o mulţime de bani!

Imaginaţi-vă cât de groaznic trebuie să fie să afli că o persoană apropiată a fost răpită, mai ales într-o ţară străină, unde nu te poate ajuta nimeni! Echipa din “Minţi criminale: Dincolo de hotare” se ocupă fix cu acest gen de cazuri, ajutând cetăţenii americani aflaţi în ţări străine. V-aţi intrebat vreodată care sunt cele mai mari recompense plătite vreodată? Mai jos vă prezentăm 10 dintre ele, potrivit Business Insider!

Samuel Bronfman al 2-lea (2.3 milioane de dolari în 1975)

La o zi după ce recompensa pentru moştenitorul de 21 de ani al distileriei Seagram a fost platita, FBI a descins în apartamentul din New York unde era ţinut tânărul, l-a salvat şi a recuperat banii.

John R. Thompson (3 milioane de dolari în 1974)

Preşedintele companiei Firestone a fost răpit de gherilele din Argentina. Recompensa plătită pentru el în 1974 este echivalentă cu 13.9 milioane de dolari în prezent.

        (În poză: John Paul Getty III, credit: Getty Images/ Hulton Archive)

John Paul Getty III (3 milioane de dolari in 1973)

Nepotul unui magnat al petrolului a fost răpit de mafioţi italieni. După ce familia tânărului a refuzat să dea recompensa de 17 milioane de dolari, cei care l-au răpit i-au tăiat urechea băiatului, au trimis-o presei şi au redus preţul la 3 milioane de dolari (echivalentul a 15.9 milioane de dolari în prezent), sumă pe care familia a plătit-o.

Enrique Metz ($5 million in 1975)

Luptătorii de gherilă din Argentina au cerut echivalentul a 21.2 milioane de dolari de acum pentru directorul de la Mercedes Benz.

(Credit: public domain)

Patty Hearst (6 milioane de dolari in 1974)

Moştenitoarea de 19 ani a grupului media Hearst şi iubitul ei au fost răpiţi de SLA. Grupul i-a cerut tatălui ei să ofere mâncare în valoare de 70 de milioane de dolari cetăţenilor din California. Tatăl lui Hearst a oferit mâncare în valoare de 6 milioane de dolari, însă răpitorilor nu le-a plăcut asta şi nu au eliberat-o pe Patty. Fata li s-a alăturat mai târziu.

Charles Lockwood (2 milioane de dolari in 1973 si 10 milioane de dolari in 1975)

Roberts a fost răpit de două ori de aceeaşi oameni – grupul argentinian ERB – pe parcursul a 26 de luni. Ca urmare, cei care l-au răpit au strâns peste 50 de milioane de dolari în banii de astăzi. 

(Credit: wikimedia commons) 

Victor Samuelson (14.3 milioane de dolari in 1974)

Victor Samuelson a fost răpit de rebelii marxişti în 1974. A fost ţinut prizonier 100 de zile, iar cei car el-au răpit chiar l-au ameninţat cu execuţia pentru “crime corporatiste”. În cele din urmă, a fost eliberat după plata recompensei.

Walter Kwok (77 milioane de dolari in 1997)

Walter a fost fiul celui mai bogat om de afaceri din China. El a fost răpit de un mafiot cunoscute ca Marele Cheltuitor. Recompensa plătită în 1997 pentru el este echivalentul a 110 milioane de dolari în prezent.

Victor Li (134 milioane de dolari in 1996)

Li, fiul unui magnat din Hong Kong, a fost o altă victimă a Marelui Cheltuitor care, de data asta, a cerut o sumă echivalentă a 197 de milioane de dolari de acum. Mafiotul a fost în cele din urmă prins şi executat.

Juan si Jorge Born (60 milioane de dolari in 1974)

Cei doi fraţi bogaţi au fost răpiţi, iar recompensa pentru ei e echivalentul a 293 de milioane de dolari din prezent. Imediat după ce au fost eliberaţi, şi-au mutat compania în Sao Paolo.

(Credit pentru poza principala: CBS)