5 filme despre Apocalipsă pe care trebuie să le vedeţi!

axn-apocalypse-movies-1600x900

Mai multe variante despre cum poate fi distrusă lumea!

Apocalipsa este o temă îndrăgită în cultura pop, iar serialul “Mesagerii” este doar unul dintre exemplele care întăresc acest lucru. Dacă sunteţi fanii serialului, suntem siguri că că v-ar face plăcere să vedeţi filme despre distrugerea completă a lumii şi civilizaţiei – fie de către oameni, fiinţe biblice sau supranaturale sau din motive necunoscute. Pe cele mai interesante le puteţi găsi în articolul nostru.

      AFLAŢI MAI MULTE DESPRE ACTORUL CARE ÎL INTERPRETEAZĂ PE DIAVOL

Drumul

Un film bazat pe romanul din 2006 al lui Cormac McCarthy despre un bărbat fără nume (interpretat de Viggo Mortensen) şi fiul său, care merg printr-o Americă decimată şi plină de pericole. Cauza Apocalipsei din “Drumul” nu este dezvăluită niciodată, însă orice ar fi fost, nu pare să poată fi îndreptat.

(Dimension Films)

Copiii tatălui

Cea mai înceată, tristă şi crudă Apocalipsă la care aţi putea să vă gândiţi: este anul 2027, iar două decenii de nefertilitate printre oameni au împins societatea în ruină. Însă un miracol are loc: o femeie însărcinată care trebuie protejată! 

(Universal Pictures)

Nausicaa din Valea Vântului

Acţiunea filmului anime clasic al lui Miyazaki se petrece la mii de ani după ce oamenii au distrus planetă cu “Cele Şapte Zile de Foc”, un război chimic şi biologic care a dat naştere junglei toxice. În urma lui, au luat naştere creaturi uriaşe şi terifiante. Există însă terenuri cu pământ care nu este toxic, care au fost împărţite în regate. Unul dintre acestea este Valea Vântului, unde trăieşte Nausicaa, o tânără prinţesă care încearcă să găsească sursa toxicităţii.

(Toei Inc.)

Expresul zăpezii

O substanţă chimică a fost degajată în atmosferă pentru a inversa încălzirea globală, însă rezultatul a fost unul extrem, iar planeta a îngheţat. Supravieţuitorii călătoresc într-un tren industrial care de împărţit în clase sociale. Săracii locuiesc în partea din spate a trenului, în timp ce bogaţii se bucură de lux în primele vagoane. 

(CJ Entertainment)

A venit sfârşitu’!

Nu toate filmele apocaliptice trebuie să fie pesimiste şi deprimante, pot să fie şi foarte distractive! “A venit sfârşitu’!” ne arată că şi atunci când în lume au loc cutremure şi incendii, te poţi simţi bine alături de prietenii tăi – mai ales dacă esti la o petrecere acasă la James Franco!

(SPE/Columbia Pictures)