Imaginează-ți asta în România: Salvează urșii orfani!

poza_ursi

Participă la campania de crowdfunding “Fii eroul puilor de urs”, lansată de WWF România!

Campania de implicare a telespectatorilor AXN în soluționarea problemelor de mediu continuă. În ultimii zeci de ani de ani, pădurile din România au fost luate cu asediu – pe lângă despăduririle în ritm alert, țara pierde o altă mare comoară: urșii bruni

Anual, zeci de pui de urs rămân orfani în pădurile din România, în condițiile în care numărul oficial de urși bruni este dictat de interesele de vânătoare, iar braconajul rămâne nepedepsit. Asta deși ursul este protejat prin lege, la nivel european, nu doar național. Singura șansă a puilor de urs este Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani, rămas acum fără finanțare.

WWF România lansează campania de crowdfunding „Fii eroul puilor de urs!” prin care fiecare persoană poate salva urșii bruni, în câteva click-uri, pe wwf.ro/orfelinat .

10 pui de urs pot fi salvați anual la Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani 

Centrul are acum 20 hectare și găzduiește 10 pui de urs orfani. „Preconizăm că acest număr de pui orfani se va dubla în următorii 10 ani”, spune Leo Bereczky, fondatorul Centrului pentru Reabilitarea Urșilor Orfani. Costurile totale pentru un pui de urs se ridică la 6000 $ anual, din care aproape 4000 $ reprezintă doar hrana.  Deși pare o sumă mare, oricine poate fi eroul urșilor orfani cu doar 5 $ pe lună, ce vor asigura hrana unui pui, pe o zi.

Campania se desfăşoară în perioada  7 septembrie – 15 octombrie 2016 și își propune să salveze cei 10 pui de urs care se află în prezent la Centru, strângând o sumă de  10 000 $, din donații lunare. Suma va asigura atât hrana, adăpostul, siguranța, îngrijirile veterinare, cât și echipa de trei specialiști care au grijă de urși. În plus, îi vor permite lui Leo Bereczky să dezvolte Centrul încât mai mulți urși orfani să poată găsi drumul spre orfelinat, iar apoi să fie reintegrați în sălbăticie.

Mai multe detalii la: wwf.ro/orfelinat

(Credit poză: Leonardo Bereczky)