Adidas a creat încălţăminte făcută aproape în întregime din gunoaie din ocean

axn-netshoes-open

În loc să calcaţi în gunoaie, ce-ar fi să fiţi încălţaţi cu ele?

Cei de la Adidas au anunţat de curând că au creat protitipul pentru încălţăminte ecologică, pantoful fiind ăcut aproape în întregime din gunoi reciclat din ocean.

                                10 APLICAŢII CARE TE FAC MAI ECO!

 

(Poze: Adidas)

Gunoiul folosit pentru crearea pantofului a fost colectat de Societatea de Conservare the Sea Shepherd, colaboratoare la proiect, în timpul unei misiuni de 110 dezile de monitorizare a vaselor ilegale de braconaj de pe coaste Africii de Vest. Plasele verzi de pescuit folosite în expediţie au fost şi ele incorporate în pantof.

Ideea pantofilor eco a luat naştere în urma unui parteneriat recent dintre Adidas şi Parley for the Oceans, o organizaţie de protecţie a mediului care are ca scop oprirea poluării oceanelor lumii.

Cyrill Gutsch, fondatorul organizaţiei, le-a spus celor de la Huffinton Post: “Suntem foarte mândri de faptul că Adidas ni se alătură în această misiune şi îşi foloseşte forţele creative pentru a sprijini acest parteneriat al cărui scop este să arătăm că e posibil să transformi plasticul din oceane în ceva cool."

Dacă vreţi să achiziţionati însă o pereche de pantofi, avem veşti proaste: acestea nu sunt şi nici nu vor fi de vânzare. Purtătorul de cuvânt Adidas a declarat pentru Huffington Post: “Acesta nu este un plan, e o acţiune. Am făcut asta pentru a demonstra ce putem realiza atunci când lucrăm împreună.”

Compania sport va începe însă să introducă plastic reciclat în realizarea pantofilor săi de la începutul lui 2016. 


Picture this! – Follow the campaign!