Aşa l-au întinerit pe Robert Downey Jr. în “Captain America”

axn-rdjyoung-open

Efecte speciale au creat din nou magie!

În “Căpitanul America: Războiul civil” am văzut o mulţime de lucruri surprinzătoare, printre care şi o scenă în care Tony Stark (Robert Downey Jr.) îşi aminteşte o perioadă din tinereţe, iar imaginea este foarte convingătoare. Cum Downey lucrează în industria cinematografică din anii ’70, ştim exact cum arăta actorul în adolescenţă.

În timpul unei conferinţe pentru promovarea DVD-ului “Căpitanul America: Războiul civil”, editorul de film Jeffrey Ford, supraveghetorul efectelor vizuale Dan Deleeuw şi editorul de sunet Shannon Mills au vorbit despre crearea scenei. Deleeuw a explicat că au folosit multe imagini din tinereţe cu Robert Downey Jr. “Practic ne-am uitat la filmele lui de la început. O parte din proces a fost să ne hotărâm cum ar trebui să arate Robert, versiunea lui tânără. Şi ne-am hotărât la o combinaţie între câteva filme. Într-un fel, a devenit mai degrabă un tânăr Stark decât un tânăr Robert.” 

(RDJ  în "Chaplin"  în 1992. Credit: TriStar Pictures)

Odată ce s-au hotărât la un look, au folosit interpretarea actuală a actorului şi, potrivit lui Deleeuw, au luat faţa actorului şi, cu ajutorul calculatorului, i-au întinerit faţa lui Robert. “În imaginea cu care lucrezi sunt multe detalii şi, pe măsură ce lucrezi la faţă, multe detalii se pierd. […] Însă furi detalii din faţa persoanei tinere, după care le aplici din nou pe faţa lui Robert. După care începi să faci ajustări în zona părului.”    

(Tânărul Tony din “Războiul civil”. Credit: Walt Disney Studios Motion Pictures/Marvel Studios)

Ford a explicat că au făcut asta în ultima zi de filmare a lui Downey Jr., pentru că după ce a filmat versiunea mai mare a lui Tony Stark din acea scenă, a trebuit să îşi radă barba şi mustaţa ca să interpreteze versiunea mai tânără a personajului. 

(Credit poză de început: Getty Images)