Povestea femeii care a lucrat la “Matrix” şi acum trăieşte pe străzi

axn-matrix-homeless-1600x900

…dar tot speră că va transforma lumea într-un loc mai bun

Arhitectura, design-ul şi sculptura întotdeauna au fascinat-o, iar posibilitatea de a lucra în aceste domenii i-a adus nişte job-uri foarte interesante. Cynthia a lucrat la filmul “Matrix: Reloaded”, făcând parte din echipa care a construit şi sculptat oraşul-peşteră Zion. Însă acum, Cynthia trăieşte pe străzi. Ce s-a întâmplat?

“Întotdeauna am fost o nomadă. În copilărie, am crescut peste tot in lume. Am locuit în Madrid, Japonia si chiar şi Belgia. Îmi plac comunităţile şi îmi place ce pot realiza acestea când lucrează împreună. De asemenea, mai iubesc natura şi să stau afară” a spus Cynthia. Datorită acestor pasiuni ale ei, şi-a petrecut o mare parte din viaţă locuind afară. “Când studiam arhitectura în colegiu, îmi petreceam timpul făcând draft-uri la o masa pentru picnic. Pur şi simplu mă simt mai confortabil afară decât lucrând undeva înăuntru.”

(Getty Images)

Când era mai tânără, credea că oraşul San Francisco era locul perfect pentru oameni ca ea. În scurt timp însă, a aflat că oraşul nu este comunitatea utopică la care visa. “Există o mulţime de oameni care trăiesc afară în oraş. Lumea se poartă foarte urât cu oamenii săraci. Dacă arăţi sărăcăcios, oamenii te tratează urât. Este o prezumţie nedreaptă pe care o fac oamenii.”

Unul dintre modurile în care crede că poate ajuta oraşul este făcându-l mai verde. “Oraşul San Francisco crede că este responsabil din punct de vedere al mediului, dar nu cred că merge destul de departe. Ar trebui să construim cartiere eco care încurajează sustenabilitatea şi conservarea. Am putea construi alei verzi. Oamenii ar putea face grădini pe acoperiş şi ar putea pune bazele culturii verzi” a spus Cynthia. 

(Getty Images)

Cynthia se hrăneşte cu idealismul ei, însă intensitatea muncii ei a făcut-o să leşine în 2009, când a făcut o comoţie cerebrală. Acum ea caută job-uri mai puţin intense, concentrându-se pe design şi nu pe execuţie. Poate într-o zi va reuşi să-şi împlinească visul de a crea un cartier sau o comunitate sustenibilă în San Francisco.